نگارخانه فرش موسوی که به سعی و همت و مد یریت استاد سید ابوالحسن موسوی سیرت در سال 1339 تأسیس شده است, از قد یمی ترین و فعالترین مراکز هنری در صنعت فرش ایران است که در زمینه طراحی و بافت قالیهای تصویری و ارائه انواع نوآوریها در هنر فرشبافی اصیل پیشرو است . بهمین د لیل در سال 1382 در روز ملی فرش ایران , موزه فرش ایران از استاد سید ابوالحسن موسوی سیرت بخاطر یک عمر فعالیت هنری در رشته طراحی و بافت نمونه های برجسته و کم نظیر تقد یر و تجلیل بعمل آورده و لوح تقد یر و تند یس سپاس توسط مقام محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایشان اهداء گرد ید .
از ویژگیهای آثار نگارخانه فرش موسوی انتخاب موضوع فرهنگی و ماندگار و منحصر به فرد و بکارگیری و استفاده از شیوه های بافت منظم و انواع گرههای و آویزها و بکارگیری رنگهای گیاهی و گاه در صورت لزوم رنگهای شیمیایی ثابت و ترکیب عالی رنگها را میتوان نام برد . از جمله آثار ماندگار استاد را می توان در مجموعه موزه فرش ایران شامل 26 تخته قالی شاهنامه بایسنغری را نام برد . این مجموعه دارای ویژگیهای خاص است و به استادی نقش پردازی و ترکیب بندی شده و تلفیق رنگها و تباین و تضاد رنگها وتجرید نقوش و طرحهای صحنه ها از یکسو و از سوی دیگر مهارت استاد در زمینه رنگ شناسی و صحنه آرایی ها موجب تنوع آثار این هنرمند گردیده است و امروزه این مجموعه به صورت شاهکار هنری مطرح است . استاد موسوی با مهارت تبحر حالت قهرمانان داستانهای شاهنامه را به زیباترین وجهی نشان داده و روح واقعی شاهنامه را جلوه گر ساخته است .
از آثار برجسته دیگر استاد موسوی می توان از فرشهای : پرتره های دبیرکل های سازمان ملل متحد UN , معراج حضرت محمد ( ص ) , حضرت مسیح ( ع ) , درب خانه خدا , حلقه درویشان , غسل تعمید حضرت عیسی ( ع ) , آخرین روز پمپئی , عروسی لوئی شانزدهم , شام آخر حضرت مسیح ( ع ) , بزم هارون الرشید ( 1001 شب ) پرتره سران و شخصیتهای معروف دنیا و دها فرش دیگر نام برد که طراحی و بافت آنها با نظارت مستقیم استاد در مراحل رنگرزی , انتخاب رنگها , نوع بافت و پرداخت بافته شده اند . این آثار از هر نظر منحصر به فرد و کم نظیر محسوب شده و از نظر کارشناسان موزه مورد تأیید می باشد .
مدیر موزه فرش ایران
لیلا دادگر